MOUNTAIN ACTIVE ZOOLIT 100 g

MOUNTAIN ACTIVE ZOOLIT 100 g
Šifra: moze100
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 20,00€
Količina:  
   - ALI -   

Zeolit – čudežni mineral za čiščenje organizma,

je naravni vulkanski mineral, ki je nastal pred milijoni let z ohlajanjem lave v morski vodi. V skupino zeolitov spada več kot 200 različnih kamnin. Aktivna snov v zeolitu se imenuje klinoptiloit, ki deluje samo takrat, ko je aktivirana s Panaceo mikroaktivacijo.

Zeolit – spoj zemlje, vode, zraka in ognja Zeolit je nastajal skozi tisočletja pod posebnimi geološkimi pogoji kot naravna reakcija med kondenzirano paro in oceansko vodo. Rezultat tega procesa je kamen z osupljivimi razstrupljevalnimi lastnostmi, ki ga različni narodi imenujejo kar »čarobni kamen«, »vulkansko srce« ali »kamen življenja«. Njegovo ime v grščini pomeni »kamen, ki vre«.

Zeolit je mikroporozni mineral, kar pomeni, da je prepleten s številnimi luknjicami. Kristalno rešetko tvorita silicij in aluminij. Brez skrbi – aluminij se v telesu ne izloči iz kristalne strukture, saj je odporen na želodčno kislino in prebavne sokove, zato se nam ni potrebno bati nalaganja aluminija v telesu. Strupi se skupaj z zeolitom iz telesa izločijo približno 24 ur po zaužitju.

Redno jemanje zeolita skrbi za naravno reguliranje kislo-bazičnega ravnovesja v telesu, ki je v sodobnem času neredko porušeno. Delovanje zeolita je prav tako ključnega pomena za stabilizacijo in povišanje zmogljivosti in vzdržljivosti telesa, zato ne preseneča, da po njem pogosto posegajo športniki.

 

UČINEK ZEOLITA

Po jemanju zeolita se telo živali (pes ali mačka) razbremeni. Najbolj razbremenjena so jetra, glavni razstrupljevalni organ. V prebavnem traktu, kjer se zeolit aktivira in privlači katione (pozitivno nabite delce), nastaja kar za polovico manj prostih radikalov. Zeolit poskrbi, da prosti radikali ne zapustijo prebavnega trakta in tako prepreči verižne reakcije v celicah, ki za sabo puščajo poškodbe. V kolikor oksidativni stres traja dolgo časa, lahko te poškodbe vodijo v razvoj rakavih obolenj. Ker se organizmu pri jemanju zeolita ni potrebno več tako intenzivno ukvarjati z bojem prosti strupom, prostim radikalom in škodljivim mikroorganizmom, se lahko posveča gradnji in regeneraciji telesnih celic, s tem pa se občutno dvigne tudi obrambna moč organizma. Raziskave so pokazale, da ponavljajoče fizične obremenitve vodijo v motnjo v delovanju črevesne stene – t.i. sindrom prepustnega črevesja (ang. Leaky Gut Syndrome). Pri tem sindromu je črevesna sluznica pretirano prepustna, zato preko nje v krvni obtok ne prehajajo samo hranilne snovi, temveč tudi škodljivi mikroorganizmi in strupi, ki se nahajajo v črevesnem okolju. Škodljive snovi, ki zaidejo v krvni obtok, povzročajo alergijske odzive in avtoimunske bolezni. Zeolit škodljive delce posrka vase in jih varno izloči z blatom, zato je črevesna sluznica manj obremenjena in se lahko regenerira.

Ostale prednosti jemanja zeolita:

• v telesu ustvari rahlo bazični pH, odstranjuje odvečno kislino in s tem preprečuje nastanek bolezni, ki se pojavljajo v kislem okolju, kot so bolezni želodca, kandidoza in revmatoidni artritis;

• povečuje moč srčne mišice;

• znižuje vrednost krvnih maščob;

 silicij je element v sledeh, ki ga telo nujno potrebuje za zdrave kosti in vezivna tkiva;

• preprečuje obolenja živcev

• lajša otekline in bolečine, blaži opekline in pike žuželk;

• z vezavo strupov preprečuje nastanek in razvoj rakavih obolenj (raziskave so potrdile njegovo učinkovitost pri kožnem, pljučnem in ledvičnem raku);

• zaustavlja krvavitve, celi rane;

• preprečuje karies;

• izboljšuje vid;

• spodbuja tvorbo hrustanca in celjenje kosti;

• pomaga pri pomanjkanju energije;

• razbremenjuje telo športnih psov, pri katerih se pojavlja zakisanost;

• blaži diabetes, arteriosklerozo in osteoporozo;

• pomaga pri okužbah z bakterijo Heliobacter – v tem primeru uživamo zeolit brez kombiniranja z dodatki, najbolje na prazen želodec;

• lajša težave s kožo, nohti in dlako;

• zdravi vnetja dlesni in ustne sluznice;

• dviguje nivo železa v krvi (preprečuje slabokrvnost);

• znižuje nivo histamina, ki povzroča alergijske odzive;

• blaži zamaščenost jeter Zeolit poveča nivo antioksidantov. Prosti radikali so zelo nestabilne molekule, ki jim manjka en ali več elektronov. Elektroni brez para močno težijo k pridobitvi parnega elektrona, kar dosežejo s krajo elektrona molekulam v okolici. Napadena molekula, ki je izgubila elektron, tako sama postane prosti radikal, ki ji strmi k iskanju parnega elektrona. Začne se verižna reakcija, ki povzroči ogromno škode na celični ravni. Prosti radikali so v določeni meri normalen stranski produkt presnovnega procesa. Njihovo nastajanje znatno spodbujajo okoljski strupi, psihične in fizične obremenitve (intenziven trening, stres…), jemanje zdravil (antibiotikov, protibolečinskih tablet…), UV-sevanje, onesnaženje z ozonom ter kemoterapija. Poškodbe, ki jih povzročajo prosti radikali, se popravljajo ponoči. Pri mlajših psih in mačkah bolj učinkovito, pri starejših manj.

V določeni meri so prosti radikali tudi potrebni za pravilno delovanje organizma. Škodljiv je presežek prostih radikalov, ki vodi v razvoj bolezni, kot so zakisanost, oslabljen imunski odziv, srčni napad, nevrodegenerativne bolezni, tumorji, poškodbe dednega materiala in pospešeno staranje organizma. Prisotnost prostih radikalov merimo po sistemu FRAS (Free Radical Analytical System) v enotah CARR U (Carratelli Units). Pri jemanju zeolita se nivo prostih radikalov v telesu zniža za približno 20,1%. Nivo antioksidantov se poveča za povprečno 27%. Antioksidanti delujejo kot lovilci prostih radikalov. Oddajo jim manjkajoči elektron in na ta način nevtralizirajo. Čeprav antioksidant pri tem izgubi svoj elektron, se ne spremeni v radikal oz. ostane njegova molekula stabilna.

Čistost in kakovost mletja sta pri zeolitu odločilna, zato je naš produkt ACTIVE – ZEOLITE primeren za vse pse in mačke ne glede na njihovo starost ali velikost.

Z ACTIVE – ZEOLITOM vam bo vaš štirinožni prijatelj zelo hvaležen.

 

100% ACTIVE NATURAL ZEOLITE 

Napišite mnenje

Ime:


Vaše mnenje: Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Ocena: Slabo           Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:Canifit Patricij Zupanič s.p. © 2020.